Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Typer af taster

Kategori:

Forskellige taster

Vores tyske leverandør kan lave næsten enhver form for taste type. Dem vi ikke har på lager kan vi bestille hjem til dig.

Nedenfor på billedet ses et udpluk af de forskellige typer vi som oftes sælger.

Styli materialer

 Skaft materialer

Aluminium

Dette er et meget let materiale, så det er ideelt egnet til udvidelser, men kun i et stabilt klimatiseret miljø på grund af termisk vækst.

Carbon fibre

Carbon fiber styli vejer omkring 20% mindre end tungsten carbide styli, hvilket gør det til et egnet materiale til lange taster. Dens termiske stabilitet er også fordelagtig, især med meget lang skaft, hvilket gør det velegnet til brug i et produktionsmiljø.

Ceramic

For kugeldiametre over 3 mm og længder over 30 mm tilbyder keramiske skafter stivhed, der kan sammenlignes med stål, men er væsentligt lettere end tungsten carbid stylier. Taster med keramisk skaft kan også tilbyde yderligere beskyttelse mod nedbrud på din probe, da skaftet vil knuste i en kollision. Keramiske skafter kan laves op til 1000 mm i længden

Stål

Styluskafte, der er fremstillet af ikke-magnetisk rustfrit stål, bruges meget til styli med kugle- / spidsdiametre på 2 mm eller mere og med længder op til 30 mm. Inden for dette område tilbyder stålstængler i ét stykke den optimale forhold mellem stivhed og vægt, hvilket giver tilstrækkelig kugle- / skaftafstand uden at gå på kompromis med stivheden med en samling mellem stammen og gevindskærmen.

Titanium

Titanium er termisk stabilt sammenlignet med aluminium, har god bøjningsstivhed og er også meget let. Disse egenskaber gør det meget velegnet til lange forlængelser.

Tungsten carbide

Tungsten carbide skafte bruges bedst til at maksimere stivhed med enten små stammediametre, der kræves til kuglediametre på 1 mm og derunder, eller længder op til 50 mm. Ud over dette kan vægt blive et problem, og stivhed går tabt på grund af afbøjning i stammen til kroppen.

Kugle materialer

Rubin

Industristandarden og det optimale styluskuglemateriale til langt de fleste måleapplikationer, rubin er et af de hårdest kendte materialer.

Den syntetisk fremstillede rubinkrystal skæres derefter og bearbejdes gradvist til en meget sfærisk form. Rubinkugler er usædvanligt glatte på overfladen, har stor trykstyrke og en høj modstand mod mekanisk korrosion.

Der findes meget få anvendelser, hvor rubin ikke er det foretrukne kuglemateriale, men der er to anvendelser, hvor kugler fremstillet af andre materialer anbefales.

Den første er til kraftige scanningsanvendelser på aluminium. Fordi materialerne tiltrækker, kan der forekomme et fænomen kendt som ‘klæbende slid’, hvilket indebærer opbygning af aluminium fra overfladen til kuglen. Et bedre kuglemateriale til sådanne anvendelser er siliciumnitrid.

Den anden er i kraftige scanningsanvendelser på støbejern. Interaktion mellem de to materialer kan resultere i ‘slibende slid’ af rubinkugleoverfladen. Til sådanne anvendelser anbefales zirkonikugler eller de nye diamant kugler.

Silicon nitride

Siliciumnitrid besidder mange lignende egenskaber som rubin. Det er en meget hård og slidbestandig keramik, der kan bearbejdes til høj præcisionskugler. Det kan også poleres til en ekstremt glat overfladefinish.

Siliciumnitrid har ikke en tiltrækningskraft mod aluminium og udviser derfor ikke den klæbende slid som det ses med rubin. Siliciumnitrid viser imidlertid signifikante slidegenskaber ved scanning på ståloverflader, og dens anvendelser begrænses bedst til aluminium.

Zirconia

Zirconia er et særligt hårdt keramisk materiale med hårdhed og slidegenskaber, der nærmer sig rubinens. Dets overfladeegenskaber gør det til et ideelt materiale til aggressive scanningsanvendelser på støbejernskomponenter.

 

Gevind

Vi kan levere taster med alle de gængse gevind og også specialløsninger, herunder også taster til Zeiss, Leitz og Klingelnberg

M2

M3

M4

M5

M6

Special løsninger

 

 

MTS Randers A/S forhandler et stort udvalg af forskellige typer taster til 3 koordinat målemaskiner.

Vi er leveringsdygtige i alle slags taster som er gængse tast systemer til bl.a. Renishaw, Leitz, DeMeet, Zeiss etc.