Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

XT550 Ex/ATEX Shaft

Beskrivelse

EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft er designet til brug i potentielle eksplosive områder – sammenlign evt. forskellene på XT-seriens funktioner på Compare Products XT-series Shaft Alignment. Du kan vælge et komplet system inklusive den Zone 1 godkendte ECOM Tab-Ex® Display Unit eller bruge XT Alignment app’en. ECOM Tab-Ex® Display Unit har en 8” handskevenlig touch-screen i farve, indbygget 3 megapixel kamera til fotos der kan inkluderes i dokumentationsrapporten og op til 11-timers driftstid. XT Alignment App er en gratis app-løsning, så skærmen på din iOS eller Android tablet eller smartphone også kan fungere som display unit. Se liste for kompatible iOS og Android enheder. I den intuitive app (og på ECOM Tab-Ex® Display Unit) finder du desuden en User Manual, som du kan læse direkte på din skærm – og manualen åbner automatisk det relevante kapitel afhængig af, hvor du er i måleprocessen.

Bemærk! Ved brug af XT Alignment App skal beskyttelsen af din mobilenhed mindst være godkendt til samme Ex/ATEX niveau som i dit arbejdsmiljø. Bemærk, XT12 Display Unit fra den øvrige XT-serie er ikke ATEX-godkendt. Få mere viden om Ex/ATEX klassifikationen.

Med EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft får du et præcist system til opretning af roterende aksler – eksempelvis mellem motor og pumpe eller generator og gearkasse – kort sagt mange typer af installationer i forskellige industrier. EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft kan måle horisontale såvel som vertikale maskinopstillinger – visuelt kan der vælges mellem flere forskellige maskintyper som eksempelvis pumpe, kompressor, motor, generator, turbine, gearkasse m.fl. – og også 3 maskiner i forlængelse (Machine train). EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft kan ved hjælp af sin punktlaser ved installation af en maskine også måle fundamentet for vrid/planhed (Twist/Flatness). Desuden kan EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft også bruges som digitale måleure under programmet Values, og målingens resultater kan dokumenteres. Med Values programmet kan leje- eller akselbelastningen også måles – læs detaljeret om de mange målemuligheder på Programs and Functions.

En korrekt opretning resulterer ikke i blot et reduceret vibrationsniveau og mindre slitage på koblinger, lejer, tætninger, tandhjul med videre, der kommer tilbage i form af et markant sparet energiforbrug – men også risikoen for havari og de medfølgende omkostninger er betydelig reduceret. Læs mere om de mange omkostningsbesparelser ved laser opretning på Laser Alignment Justification eller 5 gode grunde til laser opretning. Læs også om hvor ofte maskineri skal kontrolleres for nødvendig laser opretning på How long will rotating machinery stay accurately aligned?

EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft fungerer trådløst via Bluetooth® – altså intet kabel mellem display unit og S- og M-enhederne – der er udstyrede med digitale gradmålere og kan måle i en afstand op til 20 meter. De to detektorer med indbygget batteri op til 20-timers driftstid har en 20×20 mm måleflade med 1-akset TruePSD teknologi, der indebærer 2-vejs punkt-laserstråle, der gør det muligt at måle større maskiner og længere afstande end en linjelaser. Det giver også en højere nøjagtighed, når der er en stærk og modsatrettet reaktion til stede i koblingen.

Som de øvrige EASY-LASER® systemer anvender EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft funktionen EasyTurn, hvor der blot er behov for 20 grader mellem hver af de 3 målinger. EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft har også målemetoderne Continuous Sweep og Multipoint, som giver dig en større fleksibilitet, når du har brug for at opnå det perfekte måleresultat. Med Continuous Sweep sker der en automatisk registrering af måleværdierne – når akslen drejes, registreres der hundredvis af målepunkter, og startpunktet er op til dig. Multipoint er stort set det samme som EasyTurn, men i stedet kan du registrere flere målepunkter på det område, som du roterer akslen. Du kan vælge at holde dine målinger op mod en standardtolerance – læs mere på ANSI/ASA S2.75-2017 standard.

EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft leverer dokumentationsrapport i .pdf format inkl. eget firmalogo og som Excel-fil, og ved afslutning af en dokumentationsrapport er det muligt at underskrive rapporten digitalt. Du kan med det samme dele rapporten via e-mail, tilføje fotos eller noter i rapporten eller gemme rapporten på USB-stik. Via USB-stik er det også muligt at importere filer i ECOM Tab-Ex® Display Unit. Alle tidligere målinger (rapporter) gemmes i displayenhedens interne hukommelse, hvormed en ny måling med afsæt i tidligere justeringer let kan gennemføres. Såfremt indtastede måledata skal bruges gentagende gange, kan der oprettes en template, som blandt andet kan indeholde afstande, tolerancer, omdrejninger, maskintype, navn på maskine m.fl. Via en indbygget QR code scanner kan maskinens registrerede måledata eller en template hurtigt gemmes eller indlæses.

Det hårdføre EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft er IP66/67 godkendt.

Kort sagt er EASY-LASER® XT550 Ex/ATEX Shaft let at bruge, meget præcis og leverer en rapport for udført opretning.

MTS Randers A/S tilbyder hurtig levering – fri software opdatering – og ikke mindst 3 års garanti.  

Video